De Griek maakt misbruik van BTW verhoging

De hele wereld was maanden in rep en roer omdat Griekenland meerdere malen op het punt van een “Grexit” stond, maar maken ze het er zelf niet naar?

GRSupermarkt4

Vanaf dag 1 dat Griekenland de Eurozone in wilde, hebben zij de boel op alle mogelijke manieren beflikkerd en belazerd waardoor wij (en andere Eurozonelanden) moeten bloeden voor hun “criminele” houding. Miljarden Nederlands belastinggeld verdwijnt naar de bodemloze punt, waar men vrolijk de Sirtaki blijft dansen en het ontvangende handje blijft ophouden dit terwijl in Nederland DUIZENDEN kinderen onder de armoedegrens leven, bejaarden zwaar moeten inleveren, de zorg onbetaalbaar is geworden en Voedselbanken niet meer aan de vraag kunnen voorzien.

GRSupermarkt3

Paniekgelul over lege schappen in Griekse supermarkten werden direct na deze uitspraak ontkracht met meerdere foro’s uit de diverse supermarkten in zowel Athene als op de eilanden. Paniek schoppen, zelfmedelijden en de dramaqueen spelen is een grote kracht van de Griek, maar over jarenlang GEEN belasting betalen mag niet gesproken worden, want dat is het “verleden”…… We moeten allemaal naar morgen kijken, achterom kijken zet geen zoden aan de dijk (zeggen zij, niet wij!)

GRSupermarkt1

Nieuwe maatregelen zijn door de links Griekse regering toegezegd, waaronder een aanzienlijke BTW-verhoging, ik meen van 13 naar 23%. Vanochtend een telefoontje van een Nederlandse zakenrelatie in Athene gekregen die mij het navolgende kon vertellen:

“De Griekse middenstander is dus echt geen rekenwonder. Vandaag is de BTW-verhoging ingegaan en in plaats men 23% op de exclusief prijs zet, zet men gewoon even 10% bovenop de oude inclusief BTW prijs. Hoe wordt de Griek belazerd door hun eigen volk? Het belazeren zit de Griek gewoon in het bloed, geen enkele maatregel vanuit Europa zal hier effect hebben, Griekenland is gewoon ten dode opgeschreven, met de huidige financiële toezegging is het alleen maar uitstel van executie”.

Welke dwangmaatregelen hebben wij als VET-betalende Europeanen nog om de Griek tot echte maatregelen te dwingen? Een totaal handelsverbod, zou dat de uitkomst zijn?

GRSupermarkt2

Dit bericht werd geplaatst in Grexit, Griekenland en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.