Minimakker’s fotodag

Een zonnige zondag deze 1e dag van december 2013. Minimakker en pa op stap, beide met de fotocamera’s op de buik, hij met zijn Nikon Coolpix P90 en pa met zijn Canon 450D.

Afbeelding

Gelukkig neemt hij alles aan als ik hem met het nodige geduld volledige uitleg geef van het “zien” voordat je een foto gaat maken. Hij nam er dan ook ruimschoots de tijd voor om de situatie goed in zich op te nemen, te “zien” wat hij wilde vastleggen alvorens de camera te hand te nemen.

Afbeelding

Ja ik weet het, zijn linkerhand hoort onder de camera, maar die kleine handjes hebben die grip nog niet, dus voorlopig maar zo, zoals hij zich het prettigste voelt.

Afbeelding

Oog voor het “detail” schijnt hij wel te hebben, de zware tak die was afgebroken door de laatste storm hing daar maar wat te bungelen tussen de andere takken, waarbij het breukvlak (met volledige “digitale” zoom, voor het juiste effect kon zorgen, en dat zag hij ook. Onderstaande foto is het bewijs van zijn inzicht. Hij doet het goed.

Afbeelding

Hoog in de boom, met volledig overzicht over de sloot en plas, zat daar een reiger, hij zag hem ook, stond helemaal stil, zoomde volledig in en maakte dit onderstaande plaatje.

31.11.2013.5

Thuisgekomen samen achter de laptop om de door hem gemaakte foto’s te bekijken ….. ik ben zelden sprakeloos maar nu werd ik stil, heel erg stil, de foto’s die hij gemaakt heeft waren TOP en dat heb ik hem laten weten ook.

Al met al was het een heerlijke zondagswandeling die nog leerzaam was ook, zowel voor minimakker als voor mij, echt van die dagen om nooit te vergeten.

Op naar de 1e sneeuwdag, ik kan bijna niet wachten, u wel?

Dit bericht werd geplaatst in Canon, Minimakker, Nikon en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Minimakker’s fotodag

  1. Francis zegt:

    Je bent een Vader die veel met zijn kind onderneemt, dat valt niet te betwisten….
    Als dat kind dan spelenderwijs veel leert is dat heel goed voor zijn verdere ontwikkeling.
    Weer goed gedaan…Pappa….

Reacties zijn gesloten.