Zorgverzekeringtrucjes 2014 @Hema @Menzis @VGZ @UnitedConsumers @independer @Bewuzt

Het einde van het jaar nadert gestaag, de zorgverzekeraars halen weer alles uit de kast om u (ogenschijnlijk) zeer tevreden te stellen met hun zorgpolisaanbiedingen, maar pas op, het addertje onder het gras loert!

AfbeeldingAfbeelding

Ook ik krijg nagenoeg dagelijks meerdere zorgpolis aanbiedingen in mijn mail, is dit een teken dat ik een gezonde vent ben omdat ik nagenoeg geen gebruik van mijn zorgpolis maak OF is het pure marketing? Ik hou het maar op het laatste.

De Hema kwam vandaag met een zorgpolis tarief waar bijna iedereen voor warm liep, voor een vast maandbedrag van €69,= heb je bij hen al een basisverzekering. Ook ik was happy, want wees nu eerlijk, iedere euro die mij een goedkopere zorgpolis zou brengen is weer meegenomen, want het is tegenwoordig ook al VERBOTEN om ziek te worden, daar staat een boete op van €350,= eigen risico.

Ervan uitgaande dat de basispolissen allen de gelijke inhoud hebben (ja dat durf ik aan te nemen) kom ik op heel verschillende bedragen uit, waarbij de HEMA haar klanten een flink rad voor de ogen aan het draaien is. Die “kleingrutter” krijgt ook al boevenstreken.

De risicodrager van de HEMA is de Menzis, dus de HEMA fungeert in mijn (leken)ogen dus gewoon als tussenpersoon waardoor er nu 2 partijen zijn die aan mijn (en uw) zorgpolis moeten gaan verdienen. Ik heb beiden basispolissen vergeleken waarbij ik van mijn situatie ben uitgegaan, zie hieronder: (klik op afbeeldingen voor vergrotingen)

AfbeeldingAfbeelding

Opvallend detail, Menzis pleegt zelfmoord door voor gelijke polis €106,= te vragen en hun tussenpersoon HEMA vraagt €89,= voor gelijke basispolis.

Dan komen we nu bij de grote truc van de Hema met hun tarief van €69,= per maand voor een basispolis.

AfbeeldingAfbeelding

Hallo HEMA, zet ook even in uw VOLKSVERLAKKENDE advertentie dat het door u vermelde bedrag van €69,= per maand pas bereikt wordt bij een maximaal eigen risico!

Hoe dan ook, bij bovenstaande berekening pleegt Menzis weer zelfmoord door een veel hoger tarief van €91,= aan te bieden.

Door bovenstaande verschillen van tarief (hoe je het ook bekijkt) blijkt er veel ruimte op de zorgpolismarkt te zijn, zeker als je de tarieven van de Hema en Menzis voor hetzelfde pakket vergelijkt.

Maar oké, ik doe niet moeilijk en ben nog even verder gaan snuffelen op de markt van de zorgpolissen zoals in eerder 2 vermelde voorbeelden werd aangeboden.

AfbeeldingAfbeelding

Bovenstaande bedragen zijn bij het laagste tarief eigen risico waarbij United Consumers (dus ook een “tussenpersoon”) ook nog eens €9,60 (groeps)korting per maand geeft.

AfbeeldingAfbeelding

Bij een MAXIMAAL eigen risico zie je bij de VGZ en United Consumers de navolgende bedragen, waarbij United Consumers nog maar €8,10 per maand extra korting geeft.

Alle maandbedragen op een rijtje:

Verzekeraar                                          laagste eigen risico             hoogste eigen risico

HEMA                                                   89,00                                   69,00

Menzis                                                 106,00                                   91,00

VGZ                                                      91,95                                     76,95

United Consumers                              86,35                                    72,85

Dan praat ik helemaal nog niet over Independer, deze kwamen in mijn geval NIET onder de €100,= per maand voor een basisverzekering.

Op dit moment zit ik zelf nog bij Bewuzt, een onderdeel van de VGZ, deze was voor mij in 2013 de goedkoopste met hun basispakket, zijnde €91,20 per maand, maar daar komt nu verandering in als zijn niet meegaan met de neergaande spiraal van zorgpoliskosten want hun dure moederbedrijf VGZ zit nu al op €91,95.

De komende maand komt de OHRA, Bewuzt en weet ik veel wie nog meer met hun tarieven basispakket zorgverzekering.

Wat nu al blijkt is dat goed “shoppen” voordeel kan opbrengen en bij een hoog eigen risico er veel te “verdienen” valt, zolang u maar niet ziek gaat worden (van de tarieven zorgverzekeringen).

Dit bericht werd geplaatst in Media, Verzekeringen, Zorgverzekering en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Zorgverzekeringtrucjes 2014 @Hema @Menzis @VGZ @UnitedConsumers @independer @Bewuzt

 1. Goed dat u moeite heeft genomen om deze gegevens uit te zoeken. Wij zijn wel erg benieuwd hoe u aan deze gegevens komt. Uw bewering dat een basisverzekering bij Independer nooit goedkoper is dan 100 euro per maand klopt namelijk niet. Voor 2013 hebben wij als laagste premie voor de basisverzekering €92,25 per maand op de site staan.

  U vergelijkt daarnaast de tarieven van HEMA van 2014 met de tarieven van Menzis van 2013. Dat is ook niet helemaal eerlijk 🙂

  Vriendelijke groet,

  Independer

  • Hallo,

   Ik heb jullie website bezocht en daar het menu doorlopen, zonder extra’s of aanvullen en daarna gaf uw website mij het bericht dat er X polissen voor mij waren vanaf €100,= en nog wat eurocentjes.

   De vermelde tarieven zijn zoals hedenmorgen door de websites van desbetreffende verzekeraars opgegeven, daar valt niks aan af te dingen.

   Dat u, als Independer (niet zo onafhankelijk meer gezien de grootaandeelhouder/eigenaar van uw bedrijf) met het bedrag van €92,25 per maand komt laat ook zien dat u (als “tussenpersoon”) ook niet zo “scherp” van tarief bent.

   Maar toch dank voor uw reactie, u bent tot nu de enige.

 2. Achmea is inderdaad onze aandeelhouder, maar onze vergelijking is 100% objectief. Zie http://www.independer.nl/algemeen/info/meer-over-independer/onafhankelijkheid.aspx

  De goedkoopste basisverzekering op onze website kost echt op dit moment €92,25 per maand. Waarschijnlijk heb je toch een aanvullende dekking gekozen of niet goed gekeken. Het gaat hier om een basisverzekering van Univé Zekur.

  Nogmaals: premies van 2014 met 2013 met elkaar vergelijken is als appels en peren vergelijken.

  Vriendelijke groet,

  Independer

 3. jacques657 zegt:

  Whoopie!

  In RTL Nieuws werd er al over een Hema basiszorgverzekering gesproken van €89,00

  Krijg ik nu een boze brief van de Hema of een jaar lang gratis rookworst vanwege mijn oprechtheid?

Reacties zijn gesloten.