Ongelijke behandeling kinderrechten

Nederland terecht in “rep en roer” wanneer 2 Nederlandse kindjes via Turkije naar Syrië worden ontvoerd, alle registers werden opengetrokken om een snelle terugkeer te bewerkstelligen.

Beide kinderen zijn gelukkig weer terug in Nederland en hun ontvoerende vader zit in voorlopige hechtenis.

Voor deze kinderen is het goed afgelopen, gelukkig wel, maar voor 2 andere kinderen in Noord-Irak (ook nog steeds “oorlogsgebied”) is er nog geen oplossing omdat het Openbaar Ministerie (hierna en  verder OM te noemen) fout op fout maakt in hun procedure.

De advocaat die de achtergebleven moeder in alle gerechtelijke procedures met succes mocht begeleiden is

Jack Schoenmakers

Mr. Jack Schoenmakers uit Breda

Om welke zaak gaat het nu?

Mijn vaste lezers weten dat het betrekking heeft op deze zaak Noord Irak

Beide kinderen hadden begin dit jaar al bij hun moeder in Nederland kunnen zijn, wanneer het OM de juiste LEGALE weg had doorlopen door het uitvaardigen van Interpolsignaleringen op naam van de ontvoerder en beide kinderen.

Erbil-017-1024x768

Met deze Interpolsignaleringen had ik in Irak geregeld dat beide kinderen zonder “slag of stoot” aan de moeder en mij zouden worden meegegeven maar zowel de politie in Brabant als het OM aldaar hebben op een vreselijk manier verzaakt.

De weg naar de politiek heb ik ook ingeslagen door de portefeuillehouder van “mijn” partij (VVD) in te schakelen, in deze

Steur

Ard van der Steur

Ard heeft VOOR het zomerreces schriftelijk aan mij toegezegd dat hij mr. Jack Schoenmakers zou benaderen voor alle ins en outs over deze schrijnende ontvoeringszaak. Inmiddels heb ik een reminder aan Ard verzonden inzake zijn toezegging.

De tijd om de media wakker te schudden is nu aangebroken, Nederland, politie en het OM mogen zo NIET met Nederlandse kinderen omgaan, mede daarom onderstaand verzoek aan al mijn lezers:

Deel dit bericht svp met uw lezers, zodat er een sneeuwbal-effect ontstaat t.g.v. deze Nederlandse kinderen, de media MOET het dan wel oppikken!

Dit bericht werd geplaatst in Crime, Irak, Jeugdzorg, Juridisch, Kinderontvoering, loyaliteitsconflict, Media, OM, Openbaar Ministerie, Politiek, Recht, VVD en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Ongelijke behandeling kinderrechten

  1. Laetitia zegt:

    Ga ik delen Jack!

Reacties zijn gesloten.