De film – Malika Karoum

Het was wel jaren wachten, maar nu schijnt de film over dit boek er dan toch te komen.

Afbeelding

Al eerder schreef de Nederlandse media over deze Marokkaanse Mata Hari en haar “spelletjes” in het zonovergoten Dubai, waar zij een dubieuze rol speelde in spionage, intriges, oplichting, afpersing, wapen- en drugshandel.

imageimage

De “grote en bekende” misdaadjournalisten trokken zich de haren uit hun hoofd dat zij deze scoop niet hadden, zochten Malika in Dubai op maar hun criminaliteitskennis was dusdanig dat zij zich ook om de poezelige vingertjes van de mooi ogende Karoum lieten winden.

image image

John van de Heuvel vertrok ook naar Dubai, viel voor de ogen van de Marokkaanse (hij is zelf een halve Marokkaan), kwam geen stap verder en belde mij later met de woorden: “jij bent een bloedzuiger”, tsja ….. een scoop mislopen was een grote teleurstelling voor deze misdaad-bobo.

Bruine Rat Bas van Hout speelde wel een zeer speciale rol in dit geheel, hij werd door de strafrechtadvocaat van Karoum (Han Jahea) ingezet om alle bewijzen tegen Karoum onderuit te halen, hoe dan ook En met wat dan ook!

Wij kregen lucht van de inmenging door deze Bruine Rat en moesten daarom het Plan van Aanpak aanpassen om hen beide op een verkeerd spoor te zetten, laat dat nu ook eens goed gelukt zijn.

Een zogenaamde drugsverzending naar Dubai had het juiste effect, de Rat hapte, zie hier.

Waarom ik niet op de vragen van de Bruine Rat inging? De zaak liep nog dus ik kon weinig tot niks zeggen, maar het was zeer bevredigend dat het “dwaalspoor” zijn gewenste uitwerking had.

image

Grote bedrijven in Dubai heb ik om zeep geholpen, zo ook die kale Egytische wapenhandelaar hierboven, die bouwprojecten in Dubai gebruikte om geld wit te wassen, waarbij hij zeer nauw met Karoum samenwerkte.

Auteur Jan Libbenga liep gedurende het hele verhaal mee, kreeg zijn informatie van de juiste instantie en plaatste regelmatig pagina’s in De Revu (of is het De Nieuwe Revu?).

Zoals bekend heeft Karoum haar tijd in een hok van 2 bij 4 moeten uitzitten, Bas van Hout totaal over de zeik dat hij (mede) door mij enorm bij de neus is genomen, kon alleen nog maar huilen bij het programma “De leugen regeert” (begint halverwege programma) waar wel OVER mij mocht worden gesproken, maar niet MET mij, anders zouden de Bruine Rat en Han Jahea niet in de uitzending komen.

Zelfs in Australië was deze zaak voorpaginanieuws, maar de Nederlander geloofde alleen het verhaal van onderwereldjournalist Bas van Hout, so be it!

Nu gaat de film komen, de producent is mij bekend, inmiddels met hem gesproken en dat is echt niet één van de kleinste, geloof dat maar van mij.

image

UPDATE VAN WWW.CRIMESCENE.PRO 12:30 uur

Hoe zou het zijn met Malika Karoum?

Woensdag 3 april 2013 13:41

Malika Karoum uit Amsterdam-Slotervaart zou hebben gewerkt voor de Nederlandse inlichtingendienst. De Marokkaanse, geboren op 2 februari 1976 in Tetouan, zou zelfs als infiltrante belangrijke informatie hebben verkregen over islamitische extremistische organisaties.

Crimescene.PRO probeerde duidelijkheid te krijgen over de affaire-Malika, maar heeft ondervonden dat meerdere bronnen elkaar tegenspreken.

Tijdens de zitting tegen de Amsterdamse beroepscrimineel Gwenette Martha moesten ook twee Marokkaanse vrouwen getuigen, Fatima en Malika. Volgens een aanwezige journalist was het Malika Karoum. Volgens een andere journalist was het waarschijnlijk niet Malika Karoum. ‘Ik heb na de zitting met haar gesproken en vermoedelijk was zij het niet.’ Eigenlijk is alles ‘vaag’ omtrent Malika Karoum.

Malika zou voor meerdere veiligheidsdiensten vanuit Dubai informatie hebben geprobeerd te krijgen over terroristische en criminele geldstromen. Dat Malika een perfecte infiltrante zou kunnen zijn is niet onlogisch. Met haar ex-man had zij een reisbureau, heeft daardoor veel internationale contacten opgedaan en spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Arabisch.

Maar ze zou ook een dubbelspionne zijn geweest. Malika is gezien met voormalige medewerkers van de Turk Nedim Imaç, die op 17 februari 2007 is geliquideerd bij het restaurant Bir Bey in Amsterdam-Osdorp.

Er zouden geldstromen van de ex-voorzitter van voetbalclub Türkiyemspor zijn gegaan naar Damac Properties in Dubai. Malika zou als tussenpersoon voor de introductie hebben gezorgd. Tijdens een doorzoeking na de liquidatie van Imaç werd in zijn woning 223.000 euro aangetroffen.

Na de arrestatie van een geldkoerier, voormalig Türkiyemspor-doelman Vivian Lima Pires, werd duidelijk dat Malika vermoedelijk zelf de financiering van drugstransporten had gefaciliteerd. Lima Pires werd op Schiphol aangehouden met meer dan 100.000 euro. Malika heeft overigens altijd de beschuldigingen ontkent.

Maar na de arrestatie van Lima Pires vertrok Malika plotseling via Madrid en Casablance naar Dubai. Haar huurauto liet zij achter in een parkeergarage in Breukelen, met een notitie voor het verhuurbedrijf. Wanneer dit feiten zijn, heeft de Marokkaanse dubbelspel gespeeld. Informatie aan veiligheidsdiensten geven over terroristische en criminele geldstromen, en zelf drugstransporten en witwassen faciliteren. Vanaf 13 december 2007 stond Malika Karoum internationaal gesignaleerd.

Medewerkers van de AIVD (Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst) zouden haar op 21 januari 2009 hebben aangehouden in haar appartement in Dubai. Malika is een aantal weken later overgebracht naar Egypte. Omdat er geen uitleveringsverdrag bestaat tussen Nederland en Dubai werd de berechting gedaan in Egypte.

Malika, die ook werkzaam zou zijn geweest voor de veiligheidsdiensten van de Verenigde Arabische Emiraten en Egypte, werd door een nationale veiligheidsrechtbank in Ismailiya op 19 april 2009 tot 28 maanden gevangenisstraf veroordeeld voor witwassen van crimineel geld en betrokkenheid bij wapenhandel. In hoger beroep kreeg zij dezelfde straf.

Maar ook de beschikbare informatie over het onderzoek tegen haar en de inhoudelijke behandeling op de zitting is tegenstrijdig. Bronnen vertellen over het onderzoek en de rechtszaak allemaal een ander verhaal.

Voor haar aanhouding zeiden de advocaten van Malika dat de beschuldigingen tegen haar grotendeels leugens zijn van haar ex-man, Mohammed Boulnouar, die jarenlang in een voogdijzaak was verwikkeld met zijn ex-vrouw. Eind 2008 oordeelde het gerechtshof dat Malika’s zoontje bij zijn moeder mocht blijven in Dubai. Daarna zouden de beschuldigingen over Malika weer zijn begonnen.

Feit is dat veel beschuldigingen over de betrokkenheid van Malika bij drugstransporten, witwassen, spionage en zelfs opdrachtgeven voor moord, afkomstig lijken te zijn van detective Jacques Smits en haar ex-man Mohammed Boulnouar. Smits was ingehuurd door Boulnouar om te helpen de voogdij over het zoontje te krijgen.

‘Ze werd stelselmatig lichamelijk en geestelijk mishandeld’, vertelt haar echtscheidingsadvocaat mr. Christiane Zillikens. ‘Er was ook sprake van bedreigingen en verkrachtingen. De terreur van die man gebeurde voor de ogen van het kind.’

Panorama-verslaggevers Bas van Hout en Koen Scharrenberg maakten een reportage over Malika. Maar tijdens het interview lijkt het alsof Malika haar verhaal doet, zonder dat er kritische vragen gesteld worden. Tijdens de reportage krijgt verslaggever Bas van Hout echter wel duidelijk dat Smits niets anders wil dan de Marokkaanse beschadigen, desnoods met list en bedrog.

Ook de misdaadjournalisten John van den Heuvel en Bert Huisjes ‘proberen’ het met Malika. De Marokkaanse schoonheid ontkent heel overtuigend alle beschuldigingen. Huisjes en van den Heuvel vragen zich later zelfs vertwijfeld af of ze niet door de ‘kameleon’ Malika om haar vinger zijn gewonden?

‘Ik een Mata Hari? Ik wist niet eens wie dat was en heb het via internet opgezocht. Nou een fijne kwalificatie! Die vrouw bleek een hoer, die een dubbelspel speelde. Leuk om met zo iemand te worden vergeleken. Ik heb helemaal niets met inlichtingendiensten te maken,’ aldus Malika.

Op 18 november 2007 word de 40-jarige Engelsman Simon John Cowmeadow vermoord gevonden op de Zuiderzeeweg in Amsterdam-Oost. Cowmeadow is doodgeschoten.

De Engelsman blijkt voorvluchtig te zijn want hij was in zijn geboorteland veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien jaar voor handel in verdovende middelen. Maar omdat het slachtoffer gebruik maakte van meerdere valse identiteiten kon de politie hem pas identificeren na analyse van zijn vingerafdrukken.

Kort voordat Simon ‘Slapper’ Cowmeadow werd geliquideerd werd hij door een observatieteam gezien met Malika op Schiphol. Gezien werd dat Malika en Simon kennelijk ruzie hadden met elkaar. Alleen wist het observatieteam op dat moment niet dat de vrouw Malika Karoum was.

Maar Nedim Imaç en Simon Cowmeadow zijn blijkbaar niet de enige zware criminelen die gelinkt worden aan Malika. In het hoger beroep op 1 oktober 2010 tegen Gwenette Martha moesten Malika en Fatima getuigen. Beide vrouwen waren in hetzelfde onderzoek eerder veroordeeld voor witwassen.

Het ging bij Malika om een aantal exclusieve horloges, waaronder een Audemars Piguet van 71.000 euro, die iemand in de slaapkamer had gelegd van haar woning aan Johan van der Keukenstraat op IJburg in Amsterdam. ‘Hou je troep bij je’, schreef ze op een briefje dat ze naast de horloges had gelegd.

Volgens het Openbaar Ministerie waren de horloges van Gwenette Martha. Een observatieteam had gezien dat de beroepscrimineel een zwarte tasje kreeg bij een benzinestation en dat naar de woning van Malika had gebracht. Malika dacht dat de horloges waren neergelegd door een ander, die de sleutels van de woning had.

Volgens het Openbaar Ministerie was de woning in IJburg een ‘stash’ zoals Martha er vele had bij Marokkaanse vriendinnen. Tijdens de zitting werd duidelijk dat Fatima en Malika in voorarrest hebben gezeten op verdenking van witwassen. Ze moesten getuigen op 1 oktober 2010, terwijl Malika Karoum op 19 april 2009 tot 28 maanden gevangenisstraf veroordeeld werd in Egypte. Dus was het Malika Karoum bij het Amsterdamse gerechtshof? Do the math.

Op de vraag van Crimescene.PRO hoe het momenteel zou zijn met Malika antwoordde een bron, die langere periode is bezig geweest met een onderzoek naar haar, dat ‘Malika in Dubai zit, en zich in het Midden-Oosten weer bezighoudt met dubbelspel.’

Het was altijd onduidelijk omtrent Malika Karoum, en waarschijnlijk zal dat voorlopig ook zo blijven.

Bijschrift Jacques Smits:

“Niets is wat het lijkt en als het wat lijkt, dan is het nog niets”

Dit bericht werd geplaatst in AIVD, Bas van Hout, Crime, Juridisch, Malika Karoum, Recht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.