Kinderontvoeringen 2012/2013

Vandaag kwamen de nieuwe “cijfers” over de internationale kinderontvoeringen in de media. Deze cijfers liegen er weer niet om. Wat doet de Nederlandse politiek om deze kinderen te beschermen?

Afbeelding

Sedert jaar en dag zet ik mij als voorzitter van de Stichting Kinderontvoering in om de rechten van deze kinderen beter geregeld te krijgen, zie hiertoe het op mijn aandragen initiatief voorstel wetswijziging

Deze wetswijziging heeft medio augustus 2006 (jazeker 2006) al een positief advies van de Raad van State gekregen, waardoor deze alleen nog maar voor stemming op de Plenaire agenda van de Tweede Kamer hoefde te worden ingevoegd.

Door de jaren heen ben ik blijven vechten om deze stemming erdoor te krijgen, dit met de steun van Jeanine Hennis, nu Minister van Defensie, die hieromtrent dan ook Kamervragen stelde.

De laatste ontwikkelingen zijn dat er meerdere pogingen zijn ondernomen om met Myrthe Hilkens, portefeuille verantwoordelijke van de PVDA,

Afbeelding

en met Ard van der Steur, portefeuille verantwoordelijke VVD

Afbeelding

tot een afspraak te komen, zodat er eindelijk een stemming kan komen over dit initiatief voorstel wetswijziging.

Alsof de “duvel ermee speelt”, er zijn meerdere afspraken gemaakt welke meerdere malen werden afgezegd door/voor een Kamerdebat.

Deze week heb ik doorgegeven dat we dan maar eens een afspraak in het weekend of in de avonduren moeten maken, want 6 jaar wachten, 6 jaar geduld en ongeveer 600 kinderontvoeringen verder mag er eindelijk wel eens actie worden ondernomen dacht ik zo.

Myrthe en Ard, de vakanties staan weer voor de deur, maak nu tijd voor een afsluitende actie om Nederlandse kinderen beter te beschermen tegen internationale kinderontvoeringen.

Het delen, doorzenden en “liken” van dit bericht stellen wij ten zeerste op prijs om tot Den Haag door te dringen.

Dit bericht werd geplaatst in Kinderontvoering, Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.