Racist-alarm ……..

schreeuwde zij een jaar of 3 geleden uit op Twitter, dit n.a.v. een tweet van mij die (zoals gewoonlijk) tweeledig gelezen kon worden.

Ik weet maar al te goed van mijzelf dat ik onorthodox bot op Twitter over kan komen, maar ik zal nimmer iemand op zijn of haar geloof beoordelen of veroordelen, behalve die Katholiek extremiste Mariska de Haas-Orbán dan (op Twitter uit te lachen onder @MariskadeHaas)

Afbeelding

Mijn schreeuwster was toen een jongedame die volledig opging in de islam en waarschijnlijk nu nog, wat geen probleem is, hoe de wereld ook over de islam en de Koran schreeuwt.

Haar tweets stonden toen bol van Koranteksten wat bij mij overkwam als het opdringen van haar geloof, een geloof die zij ooit eens heeft ‘aangenomen’, dus niet met de paplepel ingegoten.

Daaruit begreep ik dat zij gewoon een meisje van Nederlandse melk en honing was, die om één of andere reden haar geluk in de islam/Koran gevonden had, maar om mij openlijk te betichten van enig racisme, dat was te gek voor woorden.

Scherpe discussies tussen haar en mij liepen over Twitter, volgen – ontvolgen – volgen – ontvolgen en toch maar weer volgen was een maandelijks ritueel (zonder besnijdenis o.i.d.) omdat ik regelmatig genoeg kreeg van haar dwangmatige manier van islam-/Koranverheerlijking, ik dacht met een 2e Mariska te maken te hebben maar dan vanuit de islamhoek.

Een lange tijd had ik haar geblocked omdat ik mij echt uiterst onprettig bij haar “verheerlijkingen” voelde, waarom mij zitten irriteren als ik haar ook gewoon aan de kant kan zetten, de meest simpele oplossing.

Enige tijd geleden zag ik een retweet van haar voorbij komen, een tweet die heel anders was als “toen”, een tweet van een vrouw, een vrouw die anders in de wereld stond dan “toen”. De volgknop maar weer ingedrukt.

Met verbazing en vol respect zie ik sinds een jaar terug dat dit “extreme meisje” op Twitter een vrouw met eigen ziensbeeld, wederzijds respect en karakter is geworden.

Een vrouw om prettig mee te communiceren op Twitter, geen opleggende islam/Koran-tweets meer, een vrouw die heel voorzichtig meer van haar eigen ik bloot geeft, af en toe een foto plaatst waarvan je denkt ….. “toch wel een leuke meid”.

Zo zie je maar weer, in een periode van 3 jaar ontluikt een “halal”-knopje in een ware roos, een roos die nimmer afgeknipt mag worden, maar waar je van moet genieten in haar volle bloei.

Van “racist-alarm” tot ware Twittervrienden …….. zo kan het ook op Social-media.

Respect voor jou meis, ik hoop jou nog veel te mogen lezen.

Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.